Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 

De KDC maakt meedoen mogelijk

De Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand (KDC) bestaat uit een Klussenbank, een Spullenbank, twee Repair Cafés en een Fietsenbank. De KDC is een vrijwilligersorganisatie die meedoen mogelijk maakt.

 

 

repaircafe.jpg

 

1000ste klant voor Repair Café Kaatsheuvel

repair 1000e 1.jpg

Het Repair Café Kaatsheuvel mocht afgelopen donderdagmiddag 18 april haar 1000ste klant ontvangen. Mevrouw Langerwerf uit Kaatsheuvel bood twee kapotte schemerlampen ter reparatie aan en was daarmee de 1000e klant. Er werd uitgebreid stil gestaan bij deze mijlpaal in de geschiedenis van het Repair Café Kaatsheuvel dat in 2014 van start is gegaan toen nog op locatie De Rode Loper. Onder de paraplu van de KDC zijn thans twee Repair Cafés actief. Inwoners van de gemeente Loon op Zand kunnen drie keer per maand hun kapotte spullen gratis laten repareren: op elke eerste donderdagavond van de maand en elke 3e donderdagmiddag van de maand in de Schotsestraat 4c Kaatsheuvel. Op elke derde dinsdagavond van de maand kan men terecht in De Wetering in Loon op Zand.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Je kunt er zo binnenlopen. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers van de KDC aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen.
Je neemt van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café ga je samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.
Weggooien is zonde en door nog bruikbare spullen te repareren wordt er een bijdrage geleverd aan een stuk duurzaamheid en een mindere belasting van het milieu.
Meer weten? Mail naar repaircafe@kdc-loz.nl of kijk op de www.kdc-loz.nl.

 

repair 10003 4.jpg

 

20190411 Bijeenkomst vrijwilligers ANWB AutoMaatje.JPG

Verjaardag, boekhandel, supermarkt, fysiotherapeut, opticien, ziekenhuis en activiteitencentrum. Voorbeelden van bestemmingen van ANWB AutoMaatje Loon op Zand ritten. Mogelijk gemaakt door balievrijwilligers van KDC en vrijwilligers die de ritten rijden. Donderdag 11 april spraken ze elkaar. Ze deelden ervaringen en tips. Ze kregen een geranium, want dankzij hen komen minder mobiele plaatsgenoten achter de geraniums vandaan. Bent u voor vervoer ook afhankelijk van anderen? Bel KDC 0416-531573 of kijk op www.kdc-loz.nl

 

Formulierenbrigade

Formuliereninloop KDC.jpg

Moeite met invullen formulieren en aanvragen? Vrijwilligers KDC helpen je graag.

Heb je moeite met het invullen van formulieren? Weet je niet zo goed waar en hoe je iets aanvraagt? Ga dan naar de Klussen en Diensten Centrale (KDC). De vrijwilligers van het KDC formulierenteam, helpen je graag. Je kunt terecht voor diverse formulieren en aanvragen.

Bijvoorbeeld voor:
- Gemeentelijke regelingen
- Bijstand
- Huur- en zorgtoeslag
- Zorgverzekering
- UWV

Met en zonder afspraak
Op maandag- en woensdagochtend kun je van 10:00 uur tot 12:00 uur terecht bij de KDC aan de Schotsestraat 4c in Kaatsheuvel. Je kunt ook een afspraak maken voor een andere dag. Bel daarvoor via 0416-531 573 of vul het formulier in op de website: www.kdc-loz.nl

 

geraniums.jpg

Wil je achter de geraniums vandaan, maar heb je geen vervoer? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen! Bel voor meer informatie KDC via 0416 – 531573 (maandag t/m donderdag 9:30 uur – 12:00 uur).

 

ANWB AutoMaatje Loon op Zand

logo ANWB AutoMaatje.jpg

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Schakel dan ANWB AutoMaatje Loon op Zand in: voor een bezoek aan ziekenhuis, dokter, fysiotherapeut en leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.
Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. De rit vraagt u minimaal twee werkdagen ervoor aan.
Meer informatie of meedoen? Bel KDC: 0416-531573 (maandag t/m donderdag 9:30 uur – 12:00 uur)

Meer informatie

 

KDC-nieuwsflitsen

Wethouder Wil Ligtenberg rijdt eerste rit ANWB AutoMaatje Loon op Zand.jpg

Wil Ligtenberg rijdt eerste rit ANWB AutoMaatje Loon op Zand
 

De eerste rit voor ANWB AutoMaatje Loon op Zand zit erop. Wethouder Wil Ligtenberg ging vrijdag 11 januari samen met een plaatsgenoot naar de weekmarkt in Loon op Zand. Daarmee startte hij ANWB AutoMaatje Loon op Zand. Dit is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Schakel dan ANWB AutoMaatje Loon op Zand in.

Meer informatie of meedoen?
Bel KDC: 0416-531573 (maandag t/m donderdag 9:30 uur – 12:00 uur) of kijk op ANWB AutoMaatje Loon op Zand

 

 

Theo Molthoff eerste vrijwilliger chauffeur ANWB AutoMaatje Loon op Zand.jpg

 

Wil je op de hoogte blijven?

KDC is ook te vinden op Facebook

Volg ons op Facebook

 

Openingstijden KDC

DC-balie (spreekuren)

  • Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.

KDC-formulierenbrigade (vrije inloop)

  • Elke maandag en woensdag van 9.30 tot 12.00 uur.
  • Overigen op afspraak

Spullenbank

  • Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.
  • Elke 1e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur

Inleveren spullen:

  • Elke woensdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.
  • Elke 1e zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur.