Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
Burgemeester verklaart Spullenbank voor geopend

Veel waardering voor Spullenbank

Ondanks het vroege tijdstip opende burgemeester Luijendijk op 24 november onder grote belangstelling officieel de Spullenbank aan de mgr. Völkerstraat in Kaatsheuvel. Aan de opening waren maanden van voorbereiding vooraf gegaan. Het resultaat mocht er zijn.

 
De Spullenbank

De gemeente Loon op Zand is een tweedehandswinkel rijker. Een winkel die tot doel heeft mensen met weinig financiële armslag te voorzien van huisraad, kleding, beddengoed, speelgoed en dergelijke. Letterlijk van inwoners, voor inwoners.

Kringloop 'Ikea'

In enkele maanden tijd werd de voormalige garage van Van der Wouw omgetoverd tot een kringloop 'Ikea'. Alle spullen keurig gesorteerd en aantrekkelijk uitgestald in themahoeken. In de kledinghoek een vrolijke paskamer, voorzien van een kaptafeltje met accessoires. De speelgoedhoek staat in het teken van sinterklaas. Kapotte spullen zul je er niet aantreffen. Wel spullen waarvan soms een onderdeel ontbreekt, maar die nog steeds prima bruikbaar zijn.

"Je wilt niet weten wat er achter de schermen nog in dozen staat, maar waarvoor nu nog geen ruimte is", laat een van de initiatiefnemers weten. Want mensen geven royaal. "Ik geef mijn spullen liever weg aan een instantie waarvan ik weet dat er weer mensen mee geholpen worden, dan dat ik ze voor een klein bedrag bijvoorbeeld  verkoop op marktplaats", zeggen twee bezoeksters tegen elkaar.

Vrijwilligers

Elektrische apparatuur wordt eerst getest voordat het in de winkel komt. Met de onderdelen van een kapot apparaat, wordt een ander kapot apparaat weer aan de praat gekregen. Vrijwilligers met technische handjes halen er hun hart aan op. En het scheelt weer afval.

Zo'n tien vrijwilligers vormen de ruggengraat van de Klussenbank. De ene vrijwilliger houdt zich vooral bezig met de inrichting van de winkel, de ander met de verkoop. Ja, ook de verkoop. Want iedereen kan bij de Spullenbank terecht. Alleen betalen mensen die buiten de doelgroep vallen een kleine vergoeding. Daarmee kan de Spullenbank in stand worden gehouden.

 Terug
Geplaatst: 24-11-2014 11:19:31

Reacties

Reageer