Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
Overhandiging fietsen aan KDC

Vrijwilligers fietsenbank kunnen aan de slag

Stil zitten is sowieso al niet hun gewoonte. Maar nu moeten de mannen van de Fietsenbank er toch echt een tandje bijzetten. Op 16 januari werd hun werkvoorraad namelijk ineens uitgebreid met 38 fietsen. Het resultaat van een actie van Post Fietsen.

 
Medewerkers van de fietsenbank

De fietsenhandelaar, die zich wil profileren als Maatschappelijk verantwoord Ondernemer, beloofde iedereen een tegoedbon van 25 euro voor elke gebruikte fiets die werd binnengebracht. De 38 opknappertjes waren hiervan het resultaat.

Fietsklusteam

De fietsen hebben nu de weg gevonden naar de Fietsenbank van de KDC. Martin Elshout, Mirto Henruquez, Ad van der Wouw en Leo Rutgens gaan de fietsen zo nodig repareren en schoonmaken. Daarna worden ze gratis verstrekt aan cliënten van de voedselbank.

Voedselbank

De Fietsenbank bestaat inmiddels zo'n twee jaar. Initiatiefnemer was Rolf Baarda, secretaris van de voedselbank in Loon op Zand. Toen hij via het servicepunt van de gemeente vernam dat er geregeld mensen aankloppen die behoefte hebben aan een fiets, maar die niet kunnen betalen, besloot hij in gesprek te gaan met de KDC. Ook Post Fietsen werd bij de plannen betrokken. Sinsdien zijn er al heel wat cliënten van de voedselbank blij gemaakt met een fiets.

 

 Terug
Geplaatst: 21-01-2015 13:01:25

Reacties

Reageer