Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 

10 jaar KDC: if you don't use it, you'll lose it!

De Klussen en Diensten Centrale werd op 11 mei 2005 officieel opgericht. De gedachte van de oprichters was: if you don't use it, you'll lose it! Tien jaar later heeft de KDC een blijvende en prominente plek op de sociale kaart van Loon op Zand veroverd.

 

In tien jaar tijd werden ruim 4.500 klussen uitgevoerd voor particulieren en instellingen in de gemeente Loon op Zand.

Het aantal hulpvragen toont een stijgende lijn. De oorzaken zijn velerlei: een terugtredende overheid, ouderen die steeds langer thuis (moeten) blijven wonen, toenemende armoede enzovoorts. Mensen zijn steeds vaker op zichzelf aangewezen en worden hierdoor afhankelijk van hun sociale omgeving. Maar buren zijn vaak
niet thuis. Familie woont ver weg. En vrienden kunnen zelf ook niet goed meer uit de voeten.

Aan de andere kant zitten veel mensen onvrijwillig thuis op de bank. Ze zijn gepensioneerd, arbeidsongeschikt of verloren hun werk door
reorganisaties. Onbenut talent, maar van onschatbare maatschappelijke waarde als je dat talent op de juiste manier weet aan te boren.

Deze mensen wil de KDC een duwtje in de rug geven: kom uit je huis, vertel waar je goed in bent, en zet je kwaliteiten in om anderen te helpen! If you don't use it, you'll lose it! (Vrij vertaald: als je je talenten niet gebruikt, gaan ze verloren.)

Met ruim zeventig vrijwilligers kan gerust worden gesteld dat deze oproep niet aan dovemansoren is gericht. Dankzij hun inspaningen heeft de KDC een blijvende en prominente plek op de sociale kaart van Loon op Zand veroverd.

 Terug
Geplaatst: 27-02-2015 11:53:09

Reacties

Reageer