Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 

Repair Café straks ook in Loon op Zand

Op 20 oktober vindt in de Wetering het eerste Repair Café Loon op Zand plaats. Initiatiefnemer is de Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand (KDC). Onder dezelfde paraplu draait al sinds vorig jaar een Repair Café in Kaatsheuvel.

 
Ton Visschers

Het initiatief wordt gedragen door een groep enthousiaste vrijwilligers die van hun beroep hun hobby hebben gemaakt. Ton Visschers is een van hen. Met de opening van het Repair Café in Loon op Zand gaat zijn langgekoesterde wens in vervulling. Want zeg nou eerlijk, met een kapot strijkijzer stap je niet zo snel even op de fiets of in de auto om naar Kaatsheuvel te rijden voor de reparatie.

Bontekoe

Er is lang gezocht naar een geschikte locatie. De contacten met de coöperatie De Bank waren veelbelovend. Jessica Schellevis, eigenaar van gastouderbureau Bontekoe bood de ruimte van de peuterschool aan, maar deze ruimte bleek bij nader inzien toch niet geschikt voor bijvoorbeeld fietsreparaties. Wel is uit de contacten de afspraak naar voren gekomen dat de KDC kleine reparaties aan het speelgoed van het kinderdagverblijf gaat uitvoeren. Over maatschappelijke samenwerking gesproken!

Alle medewerking

De zoektocht eindigde bij de Wetering waar de KDC alle medewerking kreeg bij het inrichten van een uitstekende ruimte: licht, ruim en met een goede ingang voor fietsen. Ook de gesprekken met de gemeente liepen van een leien dakje. Er werd snel overeenstemming bereikt.

Vrijwilligers gezocht

Het Repair Café-team is nu bezig met de laatste voorbereidingen om de eerste bezoekers te kunnen ontvangen. Ook is het nog op zoek naar enkele vrijwilligers die de reparaties kunnen uitvoeren.

 Terug
Geplaatst: 17-09-2015 13:53:17

Reacties

Reageer