Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 

KDC start Repair Café in de Wetering

Goed nieuws voor de inwoners van het dorp Loon op Zand. Op 20 oktober is er voor het eerst een Repair Café in De Wetering. Mensen uit de hele gemeente kunnen hier terecht voor een kop koffie en gratis reparatie van hun kapotte spullen.

 

Gratis reparatie

Tijdens het Repair Café staan vaklieden, zoals elektriciens, naaisters en computerdeskundigen klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Broodroosters, lampen, föhns, kleding, speelgoed… alles wat stuk is, is welkom. Alleen eventuele vervangende onderdelen zijn voor eigen rekening.

Minder afval

Door repareren te promoten wil de Klussen en Diensten Centrale (KDC) bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren vaak niet meer in ons systeem. Met het Repair Café willen de vrijwilligers van de KDC daar verandering in brengen. Ze willen laten zien dat zelf iets repareren leuk is, en vaak ook heel gemakkelijk.

Contacten

Daarnaast is het Repair Café bedoeld om inwoners op een andere manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren onder het genot van een kopje koffie kan leiden tot leuke, nieuwe contacten in de buurt. Meer nieuws over de KDC is te volgen via Facebook en op www.kdc-loz.nl.

 Terug
Geplaatst: 22-09-2015 20:48:01

Reacties

Reageer