Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
Spullenbank Kaatsheuvel

KDC helpt vluchtelingen waar het kan

Ook de gemeente Loon op Zand draagt bij om vluchtelingen onderdak te bieden. Naast de tijdelijke noodopvang voor 1.200 asielzoekers, moet de gemeente in 2016 aan tientallen statushouders een huurwoning aanbieden. De KDC helpt waar het kan. Met spullen, met klussen of met fietsen.

 

Kleding voor vluchtelingen in noodopvang

Mensen die spullen willen doneren voor de vluchtelingen in de noodopvang, kunnen deze spullen afgeven bij de Spullenbank aan de Mgr. Völkerstraat in Kaatsheuvel. Dat is met de gemeente afgesproken. De Spullenbank is elke maandag- en woensdagochtend geopend. We verwachten vooral een grote vraag naar winterkleding.

 
Spullenbank Kaatsheuvel

Huishoudelijke spullen voor statushouders

Statushouders die een woning krijgen toegewezen, maar niets bezitten, ontvangen een kleine lening om het huis in te richten. Dit bedrag is te klein om nieuwe spullen van te kopen. De meeste statushouders moeten bovendien zien rond te komen van een uitkering De gemeente verwijst hen dan door naar de balie van de KDC. Wij proberen deze mensen te helpen met de inrichting. Bij de Spullenbank kunnen zij gratis huisraad uitzoeken, zoals bedden, een eettafel, servies en keukengerei. Zo nodig helpen onze klussers mee om lampen e.d. op te hangen.

 

Fietsen om naar school te gaan

Om naar school te gaan, werk te zoeken of boodschappen te doen, hebben statushouders vaak een fiets nodig. Onze Fietsenbank knapt tweedehands fietsen op en geeft ze weg. Onder dezelfde voorwaarden als iedereen, kunnen ook statushouders voor zo'n gratis fiets in aanmerking komen.

 

Wil je meehelpen?

Wil je vluchtelingen in onze gemeente helpen een menswaardig bestaan op te bouwen? Of andere mensen die in armoede leven, de kans geven mee te doen? Breng dan je oude, maar nog bruikbare spullen (kleding, fietsen, huisraad) naar de Spullenbank. Is het teveel? Eén telefoontje is genoeg. We komen de spullen dan gratis ophalen.

Je kunt ons ook meehelpen door de handen uit de mouwen te steken. Samen met ruim 70 andere vrijwilligers houden we de Klussenbank, de Spullenbank en de Fietsenbank in stand. Voor vluchtelingen, maar ook voor alle andere inwoners van onze gemeente die hulp nodig hebben.

 Terug
Geplaatst: 23-12-2015 23:29:51

Reacties

Reageer