Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
2016-02-17 11.51.53.jpg

Spullenbank in de kou

Winterjas aan, sjaal om, extra dikke sokken. In de Spullenbank aan de Mgr. Völkerstraat is het in deze dagen ijzig koud. Er is een kraan, maar geen water. Er zijn toiletten, maar die zijn op slot. Verzoeken aan Casade om hier wat aan te doen, vinden geen weerklank.

 
2016-02-17 11.51.57.jpg

Ondertussen brengen vrijwilligers hier talloze uren door. Om spullen in ontvangst te nemen, kleding te sorteren, klanten te helpen, reparaties te verrichten. En allemaal voor het goede doel. Een beetje meer comfort, al is het maar water, zou toch wel prettig zijn.

Al anderhalf jaar trekt de KDC bij Casade aan de bel om de situatie te verbeteren. Maar tot nu toe tevergeefs. 'We zijn ermee bezig'. Verder komt het niet. Jos Hermsen baalt ervan. "Natuurlijk zijn we blij dat we van deze ruimte gebruik mogen maken. Maar de omstandigheden waarin onze vrijwiligers hun werk moeten doen, is ronduit slecht. Dat er geen verwarming is, is nog tot daaraan toe. Maar hoe moeilijk is het om het water aan te sluiten en de toiletdeuren te openen?"

 Terug
Geplaatst: 18-02-2016 15:28:18

Reacties

Reageer