Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
Aanhangwagen spullenbank.jpg

Winterstop ophaaldienst spullen

De KDC heeft besloten om gedurende de wintermaanden geen spullen meer op te halen bij mensen die hun ongebruikte meubels beschikbaar willen stellen aan de Spullenbank. De spullen hebben namelijk te veel te lijden onder de vochtige omstandigheden van de opslag.

 

Opslag verre van ideaal

Het probleem speelt al vanaf de opening van de Spullenbank in 2014. De Spullenbank is gevestigd in de voormalige garage van Van der Wouw, beschikbaar gesteld door Casade. Iedereen wist dat het verre van ideaal was, maar beter iets dan niets.

De garage wacht op sloop en er wordt dus geen onderhoud gepleegd. Bovendien is de ruimte onverwarmd. Dat begint zich nu te wreken. Regenwater, wind en kou hebben vrij spel. Onaangenaam voor de vrijwilligers die de spullen sorteren en uitdelen, en slecht voor de spullen die wachten op een bestemming. In de zomer is het nog te doen, maar in de wintermaanden begint het te nijpen. Samen met de gemeente is de KDC op zoek naar een alternatieve ruimte, maar die ligt niet voor het oprapen.

 

Voldoende voorraad

Daarnaast beschikt de Spullenbank momenteel over voldoende voorraad om mensen die het nodig hebben te voorzien van goede meubels, bedden en dergelijke. Inwoners van Loon op Zand weten de weg naar de Spullenbank steeds beter te vinden en dragen het initiatief een warm hart toe. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. We roepen iedereen op om vooral spullen te blijven brengen. Maar spullen ophalen, is er de komende winter even niet bij.

 Terug
Geplaatst: 20-10-2016 11:59:47

Reacties

Reageer