Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 

Het verhaal van Leo en de kapotte fiets

Een fiets die al weken in de schuur staat met een lekke band. Een fiets met bijvoorbeeld een versnelling die het niet lekker doet. Een kapot zadel, maar u komt er niet aan toe om een ander erop te zetten. Herkenbaar?
Kom naar het Repair Café en ontmoet daar Leo, specialist op fietsengebied. Want met de naderende wintertijd is een goede fiets onontbeerlijk!

 

Leo (73) heeft 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Oorspronkelijk komt hij uit Nederweert (Limburg). Hij heeft altijd bij de Rabobank op het hoofdkantoor in Eindhoven gewerkt. Hij is nog bij de oude boerenleenbank begonnen. Steeds meer fietsenToen hij met pensioen ging hielp hij zo links en rechts al een handje. Zo is hij bij de KDC (Klussen Dienst Centrale) gekomen en is nu actief bij de Fietsenbank – ook een activiteit van het KDC. Begonnen met drie andere vrijwilligers, en nu een geoliede organisatie die in 2015 een kleine 60 fietsen afgegeven heeft, en dit getal in 2016 ver zal overtreffen.

´Ja´ zegt Leo, ´Het is gewoon een heel gezellig groepje waar we veel lol hebben met en onder elkaar´. Hij begon in de groep als sloper. Oude fietsen uit elkaar halen en van de goede onderdelen weer een nieuwe fiets maken. Verder helpt Leo nog 2 buitenlandse gezinnen met reken- en taallessen. Maar in zijn ‘vrije tijd’ is hij van donderdag- tot zondagavond op de camping te vinden waar hij een stacaravan heeft.

Zelf repareren

Hij heeft in zijn leven heel veel zelf moeten doen, zijn brommer repareren, klussen in huis enz. Maar bij het Repair Café gaat om het vooral om het contact met de mensen. Ook bij het Repair Café repareert Leo fietsen en dan kun je denken aan het afstellen van de versnelling, het monteren van nieuwe banden of de verlichting vervangen. Het mooiste wat Leo ooit meemaakte was een buitenlands kind dat een fiets had gekregen om in Waalwijk Nederlands te gaan leren. Leo heeft de fiets tip top in orde gemaakt en zo ervoor gezorgd dat deze jongen veilig naar school kon. Leo ten voeten uit: ”Dit is waar ik het voor doe, dat blije gezicht als hij wegrijdt op een goede fiets!”

Dus: staat uw fiets ongebruikt in de schuur met een lekke band of doet de verlichting het niet, of lukt het u niet de versnelling af te stellen? Heeft u daarnaast zin in een kopje koffie of een praatje, kom dan naar het Repair Café Loon op Zand. U bent welkom op 15 november a.s. in Loon op Zand in de Wetering. Van 19.00 uur - 21.00 uur.

 Terug
Geplaatst: 13-11-2016 22:18:57

Reacties

Reageer