Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
KDC Medewerkers Fietsenbank.jpg

De vier krasse knarren van de Fietsenbank

Iedere week komen ze bij elkaar: Leo, Ad, Martin en Ton. Vier vitale mannen die de pensioengerechtigde leeftijd al lang zijn gepasseerd. Elke dinsdagochtend steken ze de handen uit de mouwen en knappen belangeloos 'afgedankte' fietsen op. Via de afdeling schulhulpverlening en het servicepunt welzijn, wonen en zorg van de gemeente, vinden de fietsen hun weg naar nieuwe gebruikers.

 

De Fietsenbank werd opgericht in de nazomer van 2013 als gezamenlijk project van de Voedselbank en de KDC. Inmiddels is de Fietsenbank een zelfstandige poot onder de paraplu van de KDC.

De fietsen zijn afkomstig van onder meer Post Fietsen uit Kaatsheuvel. Maar ook veel particulieren staan graag hun overbodig geworden fiets af aan het goede doel. Want na een stevige opknapbeurt worden ze weggegeven aan mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Zo kunnen hun kinderen weer op de fiets naar school. Ook voor veel statushouders is het een onmisbaar hulpmiddel om boodschappen te doen of werk te vinden.

De vraag naar de fietsen is groot. In 2016 werden exact honderd rijwielen in de privégarage van Ad van de Wouw opgeknapt en weggegeven. De 100ste fiets werd overhandigd aan mevrouw Barakat die er dolgelukkig mee was.

Heb je ook een fiets in de schuur staan die je niet meer gebruikt? Geef de fiets af bij de Spullenbank aan de Schotsestraat 4c in Kaatsheuvel.

 Terug
Geplaatst: 30-01-2017 11:14:14

Reacties

Reageer