Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 

Spullenbank dicht vanwege verhuizing

De Spullenbank verhuist binnenkort van de Mgr. Völkerstraat naar de Schotsestraat in Kaatsheuvel. Daarom is de Spullenbank vanaf 8 maart enkele weken gesloten. Met de verhuizing gaan twee grote wensen in vervulling: een warm dak boven het hoofd van de Spullenbank én alle activiteiten van de KDC gecentreerd op één locatie.

 
ontvangstruimte en balie.jpg

In het voormalige pand van Family Fit gonst het weer van de activiteiten. Waar voorheen actieve sporters zich in het zweet werkten om een kilootje kwijt te raken, ijveren nu de vrijwilligers van de Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand (KDC) zich om de ruimten geschikt te maken voor de opslag, reparatie en verkoop van tweedehands spullen. Als eerste verhuist de Spullenbank. Daarna krijgen ook de andere activiteiten van KDC hier een plekje. Zoals de Fietsenbank en het Repair Café. Ook is voorzien in een balie, waar medewerkers proberen hulpvragers in contact te brengen met hulpaanbieders. Er komt zelfs een heuse koffiecorner, een ontmoetingsplek voor de klussers en andere vrijwilligers.

Gratis spullen en reparaties
De KDC werd 12 jaar geleden in de eerste plaats opgericht om mensen die niet actief zijn in het arbeidsproces de gelegenheid te geven hun vakmanschap en specifieke vaardigheden als vrijwilliger in te zetten voor hulpvragers in onze gemeente. Zo gaat hun vakmanschap niet verloren en blijven zij zich nuttig voelen. Gaandeweg is het maatschappelijke belang steeds centraler komen te staan. Inmiddels zijn er al heel wat mensen geholpen met de gratis reparatie van hun kapotte spullen, het verzorgen van hun tuin of met het invullen van belastingformulieren. Vorig jaar schonk de Fietsenbank honderd opgeknapte fietsen aan cliënten van de voedselbank. En de Spullenbank zorgt ervoor dat statushouders een bed hebben om in te slapen en een tafel om aan te eten.

Centrale plek
Maar wat ontbrak was een centrale plek om al die klussen en diensten uit te voeren. Ook de oude en vervallen garage waar de Spullenbank was ondergebracht, voldeed niet langer. Vocht en kou hadden er vrij spel. Hierdoor moest in de afgelopen wintermaanden zelfs een innamestop van spullen worden ingesteld. Ook voor de vrijwilligers was het niet meer te harden. Het nieuwe ‘Vrijwilligershuis’ aan de Schotsestraat lost al deze problemen in één keer op.

 Terug
Geplaatst: 04-03-2017 23:28:21

Reacties

Reageer