Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
kleding ophangen.jpg

Spullenbank weer open

Eind maart is de Spullenbank verhuisd van de Mgr. Völkerstraat naar de Schotsestraat 4c in Kaatsheuvel. Sinds 10 april is de Spullenbank weer geopend. Om spullen te halen en om spullen te brengen.

 

De Spullenbank is er voor iedereen. Maar het primaire doel is om spullen te kunnen geven aan mensen die het niet zo breed hebben. Dat verzacht de armoede in de gemeente Loon op Zand. Zo helpen de vrijwilligers van de Spullenbank bijvoorbeeld statushouders bij de inrichting van hun huis. De bezoekers van de ‘kringloopwinkel’ betalen een kleine vergoeding als tegemoetkoming in de kosten. De Spullenbank is afhankelijk van de spullen die mensen doneren.

De Spullenbank is een onderdeel van de Klussen en Diensten Centrale (KDC). Daarnaast runt de KDC twee Repair Café’s, een Fietsenbank en een Klussenbank. De bedoeling is dat al deze activiteiten in het gebouw aan de Schotsestraat worden ondergebracht, met uitzondering van het Repair Café Loon op Zand. Ook de Stichting Gered Gereedschap en de Voedselbank overwegen om hier naar toe te verhuizen. Daarmee ontstaat een centrale ontmoetingsplek voor vrijwilligers die het leuk vinden om met hand- en spandiensten zich nuttig te maken voor de gemeenschap.

 Terug
Geplaatst: 09-04-2017 19:34:09

Reacties

Reageer