Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand
 
Als vrijwilliger van de KDC verving Sjef Vugts de monumentenschildjes

Klussenbank zoekt klussen en klussers

Een kraan repareren. Een tuintje bijhouden. Een toeslag aanvragen. Computerproblemen verhelpen. Een boodschap doen. De meeste mensen draaien er hun hand niet voor om. Of ze vragen het even aan familie of buren. Maar als je zelf niet zo handig bent? En je hebt geen familie of buren op wie je een beroep kunt doen? Dan kun je terecht bij de Klussenbank. De Klussenbank staat voor georganiseerde burenhulp.

 

Vraag en aanbod

De Klussenbank bestaat uit vrijwilligers die er plezier in hebben klusjes te klaren voor anderen. Veelal zijn het mensen die gepensioneerd zijn of (tijdelijk) geen werk hebben, Ze willen niet thuis blijven zitten op de bank, maar betrokken blijven. Ook willen ze hun kennis en vakmanschap niet verloren laten gaan. Vrijwilliger zijn bij de Klussenbank biedt veel vrijheid. Je bepaalt zelf of je een beschikbare klus wilt uitvoeren en wanneer.

Iedereen die woont in de gemeente Loon op Zand kan gebruik maken van de Klussenbank. Ook verenigingen en stichtingen kunnen de Klussenbank inschakelen. Er zijn wel 101 klussen te bedenken waar je zelf niet aan toe komt, maar waar ook geen bedrijf voor te vinden is die de klus wil uitvoeren. De klus wordt gratis uitgevoerd. Je betaalt alleen de eventuele onkosten.

KDC-balie in Het Klavier

Heb je een klus of wil je zelf klusser bij de KDC worden? Je kunt je daarvoor aanmelden bij de KDC-balie in Het Klavier. Of via de website www.kdc-loz.nl. De medewerkers aan de balie koppelen de klus aan een beschikbare vrijwilliger.

De Klussenbank is een onderdeel van de Klussen en Diensten Centrale (KDC). Daarnaast runt de KDC twee Repair Cafés, een Fietsenbank en een Spullenbank. De Spullenbank is sinds een maand gevestigd in de Schotsestraat in Kaatsheuvel. De bedoeling is dat alle activiteiten van de KDC hier worden ondergebracht. Daarmee ontstaat een centrale plek waar de vrijwilligers elkaar ontmoeten.

 Terug
Geplaatst: 24-04-2017 11:50:37

Reacties

Reageer